Spöregn och vila i solen

Hej!
..
Den lokala tatueringsstudion ändrade lite elakt sina öppettider, därför lägger vi bläckplanerna på is och sitter återigen på puben. Söndag som vi har är det relativt lite folk, relativ låg volym och relativt lite rugby på TV:n. 
..
Sedan sist har det hunnit gå tre spännande dager på snön, en i solen och ytterligare en i backen. Tiden går väldigt fort här nere, tror det blir så under ekvatorn eller nåt. Men det finns alltid något att göra, så det blir aldrig det långa väntandet på nästkommande dag, som vi brukar uppleva i Zermatt och Fonna. Nu är det bara tre dagar kvari byn, en dag i Singapore och sen på Lördag rullar vi in i Åre och återvänder till verkligheten. Tre dagar kvar i Australien, 530 dagar till OS-invigningen i Sochi. Imorgon börjar skolan där hemma, och jag och Jens är fortfarande förvånade över att vi börjar vårt fjärde år i Järpen. Vart exakt tog tiden vägen, jag hade ju precis börjat läsa Harry Potter och lära mig spela gitarr. Sjukt. 
..
Vädret har inte riktigt spelat för vårt lag senaste tiden, först började det blåsa, och sen började det regna, och till slut blev det både regn, vind och kyla. Det var ett regn som jag aldrig upplevt det förut, det plaskade i pjäxorna, kläderna fick sin dubbla vikt, sikten var som bortblåst, snön var mer snow-slush än snö. I detta virrvarr av väder avgjordes också en intern tävling, där Mr. Spett stod som segrare, på sin födelsedag nr 27. Grattis! Vi firade detta med glass under ljudet av regnet smattrande på fönstren. Men natten är alltid som mörkast innan det ljusnar, och väl framme på vilodagen sken solen hela vägen från Jindabyne, längs Snowy Mountains Highway ut till kusten och Merimbula, en liten surf-by som även bjuder på skateparker, Zoo och golfbanor. Surfingen var vårt primära mål, men försvann då havet var platt magen på en kamel. Istället njöt vi i solen, tog några rundor i skateparken, gick på zoo, fikade, åt lamm-burgare på donken och åkte hem i solnedgången. Bilder från detta hittar ni längre ned i detta inlägg. Hoppas jag, om jag inte har glömt det tills dess. 
..
Idag körde vi halvdag, liftköerna på helgerna är inte att leka med, så vi begav oss upp när majoriteten äter lunch, hikade hopp (gick upp istället för att åka lift) och åkte hem när det drog igång igen. Solen var tillbaka på sin plats, molnen hade semester och vinden störde bara de stackars liftåkarna. Imorgon återgår vi till det vanliga konceptet och har två dagar av träning, och en dag av intern tävling innan vi packar ihop våra svettiga underställ och lämnar byn för i år. 
..
Vi har även påbörjat en ny del av vår mentala träning med Annica, och vi fyller flitigt i ett formulär hon har skickat med oss, för att kontrollera alla tankar som flyger runt. Jag tycker det är skönt att ha ett konkret sätt att jobba med det, ibland känns det som att det bara svävar iväg, men det är ack så viktigt, det lär man sig bara på dom här veckorna. Man blir påverkad av mer än vad man tror, och det finns alltid en förklaring till varför man inte känner sig som man vill. 
..
Robin Van Persie gjorde sitt första mål för United igår, likaså Kagawa, och lille Rafael verkar enligt tidningarna gjort en av sina bästa matcher, skönt med lite bra nyheter. Dessutom läste jag att Järpens IF tog en seger igår i div.5, bra jobbat pojkar! Vi sörjer även Neil Armstrongs bortgång, naturligtvis blev det en bra diskussion huruvida månlandningen har hänt, landslagets officiela åsikt är att vi inte vet. Vi var inte där, men vi är här och imorn är en perfekt dag för att bli en bättre puckelpiståkare, jag hoppas bara att det inte regnar. Det är så blött med regn. Så länge, chiao från Jindabyne och eder tillgivne, Ludvig. 











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0