Sikta mot stjärnorna

Hej.
..
Time is running late och jag måste sova. Tänkte bara nämna att nu kör vi. Molnen lyser med sin frånvaro och backen är allt mellan slaskig och stenhård på en dag. Fredrik 17, jag 18, Ricky och Felix var 21 och 23 eller något liknande. Competition mode on. Lets go
--

WC Åre + First look in Valmalenco

Hej!
..
Så nu har jag haft ett litet uppehåll igen, tänkte skriva hemmifrån med det försvann lite, av någon anledning så har man aldrig tid över när man är hemma. Men tävling blev det och jag är stolt att säga att jag samlade ihop mina problem om tryckte ner tre bra åk, och gick i och med det till min första världscupfinal, ungefär såhär såg jag ut i målfållan efter finalåket.
..
..
Sorgligt nog räckte inte detta till ett nytt personbästa utan slutade på samma fjortondeplats som året innan. Men ack så kul att få åka final på hemmaplan, med fantastiskt publik och live-TV. Enligt den ursprungliga planen skulle dagen därpå erbjuda 24 åkare en finalplats, med vädret jobbade mot oss så varken min 18 plats eller Ricky Svenssons 24 plats räckte efter att de skalat av finalfältet till 16 åkare. Överaskande nog stod Kingsbury utan segrar, landsmannen Phil Marquis och amerikanen Patrick Deneen tog guldmedaljerna och bästa svensk var Per Spett på en femte plats. Bra svenska resultat.
..
..
Bilden ovanifrån kommer från en soligt Milano som vi så glatt landade i imorse, med en helt ny laguppställning. De mer rutinerade åkarna får stanna hemma och istället har vi sällskap av Ricky Svensson, Felix Elofsson, Oscar Eriksson och Nils Wersen. På damsidan respresenteras vi av Johanna Eriksson och Frida Carlqvist. Det tog oss två flyg att förflytta oss rakt över Europa och efter en välförtjänt donken-lunch packade vi två nya bilar och styrde hjulen mot Valmalenco. Det är inget stort ställe, tvärt om, hemskt litet, men dagen till ära fyllt av folk som skall tävla i de olika freestylegrenarna, och vi är som FIS-General Joe Fitzgerald lade fram det, världens freestyle-framtid.
..
..
Det rapporteras om en halvmeter nysnö i puckelbacken och det blir intressant att se vad den kan erbjuda. Det var ju trots allt VM här 2008. Invigningsceremonin hölls mest på italienska med en hel drös med länder var representerade till klassisk nattklubbsmusik. Nu har vi installerat oss på hotellet och det har utvecklats något slags grabbhäng i mitt och Fredriks lilla rum. Fisk-relaterade ordvitsar flödar och jag tror alla är sugna på vad morgondagen har att erbjuda. So long!!
..
Ludvig

Kräksnö-reflektion

Hej!
..
Sitter nu vid gate 27 på Moskvas internatinella flygplats, och märker ingenting av protesterna mot "nya" presidenten. Ryssarna är väldigt dåliga på engelska men annars de nästan som vilket folk som hellst. Lite konstigt vinter-mode men det förgyller ju vardagen. Igår var det tävling, och jag har aldrig sett ett sådant snöfall, jag har ändå bott i Åre i snart 19 år, men det kändes som hela världens snötillgångar landade i Rosa Khutor igår. Jesper var snabb att säga att han gärna kan tänka sig flytta dit, men ett lite mer kortsiktigt och relativt gemensamt beslut var att aldrig någonsin lämna de bredare skidorna hemma igen. Canadensiska Kristie Richards, som ändå är ihop med Mark Abma, sa att hon aldrig åkt så djup puder. Det säger väl en del. Här är Kalven i snön.
..
..
Jag lyckades kvala in som tolva, och köra upp mig till en nionde plats i finalen. Med tanke på att startfältet var merparten världscup-åkare känns det helt okej, samtidigt som man alltid kan göra vissa saker bättre. Men kul att börja positivt i den backe som så småning om avgör OS-finalen. Dessutom vet jag vad jag kan. Adam stod över på grund av flera skäl, men han ville vara i form hemma i Åre istället. Emil och Fredrik hade lite problem i kvalet och slutade 20 och 24. Tjejerna kvalade som fyra, Vero, och femma, Julia. Till finalen ändrades positionerna och Julia slutade 4, och Veronica 6a. Grattis! Vann gjorde inte helt oväntat Mikael Kingsbury, Canada. Nu ska vi flyga vidare. Sjukt taggad för världscup hemma, ses där!!

Träning i Sochi

Hej!
..
OS-backe, OS-by, OS-kval, dem där två bokstäverna slutar aldrig dyka upp i den här byn. Kanske är det bara i mitt huvud, men det är ändå en speciell känsla att vara här. Även om det inte finns någonting annat att göra än att träna. Ryssland är ju kända för sin säkerhet, och när vi vandrade till backen imorse stod vakterna och poliserna utposterade längs gatan, och väl inne i kabinhuset kom metalldetektorerna. Naturligtvis måste man även identifiera sig.
..
..
Men två gondoler senare såg vi för första gången backen, mitt emellan en skicrossbana, en Aerials-platå och en halfpipe låg fyra spår av pucklar, fyllda med snö och väntade på att få bli dunkade. Sagt och gjort, vi bara öste på.
..
..
Liften bestod av två små rep och en hastig skotertur till toppen, och på så vis hanns det med många åk under dagen. Ryssland hade överlägset mest åkare, men även Japan och Canada var väl representerade. Själv tycker jag åkningen gick bra trots dent lite annorlunda snön, och de djupa pucklarna. Men solen sken och jag kan mycket väl tänka mig stå här igen 2014. Det pratas om att göra sista biten lite brantare, vilket jag är övertygad om att det inte skadar. Däremot får de gärna ha lite mer böj på kickarna.
..
..
Annars är det vakter typ precis överallt. I lustiga hattar och rediga midje-läder-skärp, det finns knappt nån som pratar engelska och alla ser så fantastisk ryska ut. Jag och Fredrik har under kvällen skippat de dubbade "DA"-stönen och jag håller på att färdigställa videon från andra delen av amerika-resan. Så det jag filmar nu kommer väl antagligen ut väl till nästa säsong. Emil ser mer och mer ut som ett lejon med sin långa man, och Adam pratar om att skaffa barn. Jesper diskuterar bilar och tjejerna är det ingen som förstår. Träningen börjar tidigare imorn, and therefor går jag till söms. Så här ser byn ut i vart fall.
..
..
Godnatt, eller спокойной ночи

Sochi, eller Rosa Khutor

привет, eller Hej.

Texten blir bra mycket större när man är i Ryssland tydligen. Men annars måste jag säga att det här landet har slagit mig med häpnad. Högst troligt på grund av hur negativt det här stackars landet framställs av allmänheten, och media. Moskva såg vi ju bara flygplatsen av och den går inte säga så mycket om. Den luktade rök och alla ser väldigt stereotypiska ut. Flygplanen såg däremot ut som hemma och när vi landade i Sochi kändes det som hela OS-kommitén kommit för att hämta oss. Gladare ryssar har jag aldrig träffat och vi blev inpackade i en stor vit buss med två personliga assistenter. Typ såhär.
..

..
I mörkret följde vi en övertrafikerad och krokig väg med vad som en gång kommer bli ett snabbtåg på sidan. Det jobbades nästan konstant i en halvtimma, och väl inne i byn såg man fler lyftkranar än hus. Hotellen är enorma och precis bredvid liften stannade den vita bussen för att släppa av oss mitt i vad som verkar vara en helt nybyggd by. Jag och Fredrik har grönt golv, dubbad mjukporr, inga instoppade täcken, vanliga eluttag och ett fantastiskt mottagande. Alla människor, väskor och skidor på plats och nu är det väl bara åka. Kommer bli intressant att se den för hand uppskottade puckelbacken imorn. Vi har konstaterat att ett såhär bra startfält har det nog aldrig vart på en EC förut, dessto större anledning att spöa allihop.
..

..
Har vart vaken alldeles för länge nu. Känns som att meningsbyggnaderna idag kan vara lite hipp som happ, men det får ni ha översikt med. Ska skriva jätteduktigt imorgon istället. Godnatt så länge.
..
Ludvig

Leaving for Sochi

Hej!
..
Okej, väskan är packad och jag är redo för att första gången i mitt liv krossa gränsen till Ryssland. Fördommarna är naturligtvis oändliga, men tror ändå det här blir väldigt kul. Anledningen till resan är såklart att backen kommer 2014 avgöra vem som får OS-guld, och det säger väl sig själv, att det är lättare att vinna i en backe man kört oftare.
..
Väckarklockan står på 03.45, skidorna slipade och högsta tänkbara laddning och taggning pågår för tillfället i mitt huvud. Träningen gick idag väldigt bra och därför hoppas jag verkligen att jag får göra mitt bästa åk när det väl är skarpt läge. Grattis också till Oscar Eriksson, och Felix Elofsson, som nu officiellt får åka med till JVM i Italien v.12 tillsammans med mig, Emil, Ricky och Fredrik. Men nu måste jag sova om jag över huvud taget ska komma upp inatt. Hörs på andra sidan gränsen. 
..
Ludvig

RSS 2.0